فروش لایسنس Power BI

با ما داده های خود را درک کنید تا برای آینده کسب و کارتان بهتر تصمیم گیری کنید.

لینوکس (Linux)

سیستم عامل لینوکس (Linux) چیست

سیستم عامل لینوکس (Linux) چیست

یکی از سیستم عامل های شناخته شده در دنیای کامپیوتر لینوکس است. این سیستم عامل یک زبان برنامه نویسی است و برای کار با این سیستم عامل بیشتر از اینکه با ماوس کار کنید باید از صفحه کلید استفاده کنید.

سیستم عامل لینوکس (Linux)  یک نرم افزار رایگان و متن باز است که امکان توسعه و تغییرات را بین توسعه دهندگان و برنامه نویسان فراهم می کند. امکان توسعه توسط برنامه نویسان منجر به ظهور توزیع های مختلف شده است.

اصولا Linux پایین ترین سطح نرم افزار یک سیستم است و اگر این قسمت آسیب ببیند، بقیه نرم افزار قابل استفاده نیست. یکی از وظایف هسته اتصال منابع سیستم به برنامه های دیگر در سیستم است.

 

سیستم عامل لینوکس (Linux) چیست؟

اگر بخواهیم لینوکس را توصیف کنیم، باید بگوییم که این سیستم عامل محبوب ترین سیستم عامل در بین مهندسان نرم افزار است و یکی از قدرتمندترین سیستم عامل هایی است که به صورت متن باز و رایگان عرضه می شود.

در واقع لینوکس مجموعه ای از سیستم عامل های رایگان و متن باز است که مبتنی بر هسته Linux است. این هسته در سال 1991 توسط لینوس تروالدز منتشر شد.

برای آشنایی با سیستم عامل Linux باید بدانید که سیستم عامل یونیکس در سال 1971 توسط شرکت تلفن و تلگراف آمریکا توسعه و گسترش یافت. این سیستم عامل گران بود و همه افراد نمی توانستند به راحتی از آن استفاده کنند.

لینوکس (Linux)

یونیکس (Unix) چیست؟

یونیکس را باید مادر سیستم عامل هایی دانست که پایه و اساس Linux را بنا نهاد. این سیستم عامل عمدتاً برای حافظه اصلی طراحی شده است و در اکثر دانشگاه ها و شرکت ها شاهد آن هستیم. لینوکس نسبت به یونیکس توسعه پذیرتر است و هزینه ای ندارد، اما برای استفاده از یونیکس باید هزینه پرداخت کنید.

دستورات استفاده شده در یونیکس و دستورات استفاده شده در لینوکس به طور کلی بسیار شبیه به هم هستند و می توان گفت یکسان هستند و به طور کلی می توان گفت که یونیکس و لینوکس تفاوت چندانی با هم ندارند و یک اصل مشترک دارند. اگر Linux را یاد بگیرید، می توانید با یونیکس نیز کار کنید.

تفاوت بین یونیکس و لینوکس چیست؟

در این قسمت قصد داریم شما را با تفاوت های لینوکس و یونیکس آشنا کنیم.

هزینه

لینوکس به صورت رایگان توزیع می شود و می توان آن را از سایت ها و منابع مختلف دانلود کرد. البته چند نسخه غیر رایگان نیز در بازار وجود دارد. داستان یونیکس کمی متفاوت است، یونیکس در بسته بندی های مختلف و با قیمت های مختلف در بازار موجود است که بستگی به عملکرد فروشنده دارد.

قابلیت گسترش

از آنجایی که Linux یک سیستم عامل متن باز است، هزاران برنامه نویس در سراسر جهان به صورت آنلاین همکاری می کنند و آن را توسعه می دهند. با این حال، سیستم عامل یونیکس با نسخه های مختلفی عرضه می شود. این نسخه ها ابتدا توسط AT&T و سپس توسط فروشندگان تجاری آن توسعه یافتند.

کاربران لینوکس و یونیکس

طیف افرادی که می توانند از لینوکس استفاده کنند بسیار زیاد است. از کاربران خانگی گرفته تا توسعه دهندگان و علاقه مندان به کامپیوتر، Linux را می توان به راحتی مورد استفاده قرار داد، اما کسانی که از یونیکس استفاده می کنند عمدتاً از آن برای سرورهای اینترنتی، ایستگاه های کاری و رایانه های شخصی استفاده می کنند.

رابط متنی Bash

لینوکس از چندین مفسر فرمان پشتیبانی می کند و یونیکس در اصل برای اجرا در پوسته Bourne طراحی شده است. با این حال، اکنون با بسیاری از نرم افزارهای دیگر نیز سازگار است.

رابط کاربر گرافیکی

رابط کاربری که لینوکس در اختیار کاربران قرار می دهد دو نوع است:

  • پسوند KDE
  • Gnome

البته به خاطر داشته باشید که این دو از رایج ترین و محبوب ترین رابط های کاربری Linux هستند و موارد دیگری مانند mate، Xfce، LXDE و غیره وجود دارند. یونیکس یک محیط دسکتاپ مبتنی بر Gnome  را فراهم می کند.

تهدیدها را شناسایی کرده و آنها را برطرف کنید

از آنجایی که لینوکس جامعه محور است، تهدیدها به سرعت شناسایی می شوند. وقتی با تهدیدی روبرو می شوید، می توانید آن را در انجمن های لینوکس پست کنید و تیمی از توسعه دهندگان به سرعت برای رفع آن دست به کار خواهند شد. این مورد در مورد یونیکس صدق نمی کند و افرادی که از یونیکس استفاده می کنند باید مدت بیشتری منتظر بمانند تا مشکلاتشان برطرف شود، که ممکن است یک نقطه ضعف یونیکس در مقایسه با لینوکس باشد.

معماری

اولین پردازنده سخت افزاری که سیستم عامل لینوکس بر روی آن توسعه یافت X86 بود. البته، برای بیش از 20 نوع پردازنده دیگر، از جمله ARM، در دسترس است.

اما یونیکس بیشتر برای ماشین های PA-RISC و Itanium در دسترس است.

نسخه های مختلف

لینوکس دارای نسخه های مختلفی مانند OpenSuse، Ubuntu، Redhat و غیره است. نسخه های مختلف یونیکس شامل BSD، AIS و HP-UX است.

فایل های پشتیبانی شده

Linux می‌تواند از فرمت‌های NTFS، xfs، nfs، crasmfsm ext 1، devpts و ufs پشتیبانی کند، اما در یونیکس تعداد فایل‌های پشتیبانی شده محدودتر است و شامل vxfs، xfs، gps، hfx و zfs می‌شود.

متن باز باشد

لینوکس منبع باز است و کد منبع آن برای عموم در دسترس است، در حالی که یونیکس اینطور نیست.

 

لینوکس (Linux)

کاربرد لینوکس چیست؟

تا اینجا فهمیدیم لینوکس چیست و در این قسمت در مورد استفاده از سیستم عامل لینوکس صحبت خواهیم کرد.

با توجه به متن باز بودن برنامه Linux، امنیت سیستم عامل آن بسیار بالاست. در نتیجه برای سازمان هایی که نیاز به امنیت بالایی دارند بسیار مفید است. این نرم افزار به عنوان یک سیستم عامل محبوب در شبکه ها و محیط های شبکه مورد استفاده قرار می گیرد و می توان گفت 70 درصد فایروال های مورد استفاده در شبکه های جهانی از سیستم عامل لینوکس استفاده می کنند.

از دیگر کاربردهای Linux می توان به سازگاری آن با اندروید اشاره کرد که به طور همزمان باعث افزایش سرعت و کارایی نوت بوک ها می شود.

 

توزیع لینوکس چیست؟

لینوکس دارای چندین توزیع است و هر یک از این توزیع های Linux یک سیستم عامل است که از مجموعه ای از نرم افزارهای مبتنی بر هسته Linux و یک سیستم مدیریت بسته تشکیل شده است.

کاربران لینوکس معمولا با یکی از توزیع های Linux می روند و سیستم عامل خود را دریافت می کنند.

توزیع های Linux طیف وسیعی از سیستم ها را پوشش می دهند. از جمله دستگاه های جاسازی شده مانند openWrt و رایانه های شخصی مانند Linux mint و حتی ابر رایانه هایی مانند Rocks Cluster.

توزیع های رایج لینوکس عبارتند از:

  • هسته لینوکس (Linux kernel)
  • ابزارها و کتابخانه های گنو (GNU tools and libraries)
  • نرم افزار اضافی (Additional software)
  • اسناد (Documents)
  • سیستم پنجره (Window system)
  • مدیر پنجره (Window manager)
  • محیط دسکتاپ (Desktop environment)

اکثر نرم‌افزارهای موجود نرم‌افزاری رایگان و متن‌باز هستند که به صورت باینری کامپایل شده و منابع کدهای آن در دسترس هستند و امکان اصلاح نرم‌افزار پایه را به کاربران می‌دهند.

جالب توجه است، توزیع‌های Linux در دسترس مصرف‌کننده، نرم‌افزارهای اختصاصی دارند که ممکن است به صورت کد منبع در دسترس نباشند.

 

هسته لینوکس

به طور کلی می توان گفت که هر سیستم عاملی دارای یک هسته یا کرنل و یک رابط بین نرم افزار و سخت افزار سیستم است، در واقع می توان گفت که وظیفه انجام وظایف اساسی و اساسی بر عهده هسته اصلی است. یا مهره

اصولا Linux پایین ترین سطح نرم افزار یک سیستم است و اگر این قسمت آسیب ببیند، بقیه نرم افزار قابل استفاده نیست. یکی از وظایف هسته اتصال منابع سیستم به برنامه های دیگر در سیستم است.

 

لینوکس (Linux)

از مهمترین وظایف هسته Linux می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ذخیره سازی داده ها: ذخیره سازی داده ها در حافظه ای که با دسترسی تصادفی کار می کند یا در حافظه دائمی یا در یک سیستم فایل مجازی انجام می شود.
  • دسترسی به شبکه کامپیوتری
  • زمان سنجی
  • استفاده از ابزارهای ورودی و خروجی مانند ماوس، صفحه کلید، وب کم و فلش USB
  • امنیت: این امنیت می تواند شامل امنیت منابع، امنیت کاربر و گروه های کاربری مختلف باشد.

چه کسی از Linux استفاده می کند؟

اکثر کسانی که از لینوکس استفاده می کنند شرکت ها و متخصصانی هستند که آن را برای پیکربندی و استفاده از سرورهای خود انتخاب کرده اند. دلیل این امر امنیت و انعطاف پذیری لینوکس است.

جالب است بدانید که آیا از Linuxعمدا استفاده کرده اید یا نه! زیرا یکی از گوشی های هوشمند یا دستگاه های الکترونیکی شما باید Linux نصب شده باشد.

بسیاری از دستگاه های دیجیتال مانند تلفن های همراه، تبلت ها، دستگاه های ذخیره سازی دیجیتال، ضبط کننده های ویدئویی شخصی و غیره از لینوکس استفاده می کنند. لینوکس حتی در برخی از ماشین ها استفاده شده است.

لینوکس عمومی چیست؟

Linux یک سیستم عامل عمومی و متن باز است و بسیاری از برنامه نویسان می توانند آن را توسعه دهند و نیازهای خود را در زمینه های مختلف برطرف کنند. در حال حاضر نرم افزارهای زیادی وجود دارند که از لینوکس به عنوان زیرساخت سیستم عامل استفاده می کنند. هر کدام از این نرم افزارها میلیون ها کاربر دارند و بسیار محبوب هستند.

این سیستم عامل با برنامه نویسی Linux قابل توسعه است و برنامه نویسی در Linux با زبان های مختلف مانند پایتون، php و … قابل انجام است.

مزایای سیستم عامل لینوکس

اکنون که به مبحث لینوکس مسلط شدید، بهتر است برخی از مزایای سیستم عامل لینوکس را برای شما شرح دهیم:

  • رایگان است: از آنجایی که Linux منبع باز است و به صورت رایگان در دسترس دیگران است، این مزیت بسیار ویژه ای دارد که بر روی سیستم عامل های دیگر نصب می شود. زیرا هیچ هزینه ای برای کاربر ندارد.
  • امنیت بالا: از آنجایی که لینوکس منبع باز است، افراد زیادی هر روز روی امنیت آن کار می کنند و حفره های ناامن را مسدود می کنند.
  • لینوکس سریع است
  • پشتیبانی قوی
  • نیازی به نصب درایور نیست
  • چند کاربر بودن
  • سبک باشد
  • انعطاف پذیری

معایب سیستم عامل Linux

  • استفاده از سیستم عامل لینوکس آسان نیست
  • عدم وجود برنامه های اختصاصی برای لینوکس
  • کمبود درایور برای برخی سخت افزارها

برای خرید لایسنس نرم افزار Power BI ، می‌توانید از خدمات ما استفاده نموده و درخواست خود را از طریق فرم زیر ثبت نمایید.

فرم درخواست لایسنس Power BI

 

Power BI desktop download

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا